Zilver Maple Leaf Kopen

Naast het beleggen in goud wordt door veel beleggers ook gekozen voor het beleggen in zilver. Net als goud is dat ook een edelmetaal die u een zeer mooi rendement op kan leveren. Een zilver Maple Leaf kopen kan u daarbij goed van pas komen omdat u daarmee belegd in puur zilver en als particulier minder BTW betaald.

Een zilver Maple Leaf munt kopen is natuurlijk niet alleen voor particuliere beleggers weggelegd. Toch zullen het voornamelijk particuliere beleggers zijn die hiervoor kiezen en de reden hiervoor heeft te maken met de BTW die betaald dient te worden. Bij het beleggen in zilver wilt u natuurlijk een mooie winst maken met uw beleggingen. Het beleggen in zilver biedt u zeker de mogelijkheid om een mooie winst te maken en in vergelijking met het beleggen in goud soms zelfs een nog mooiere winst. Toch is er een aanmerkelijk verschil tussen bij de aankoop van een Maple Leaf zilver of goud kiezen. Dit verschil heet te maken met de BTW die u wel bij de aankoop van zilver zult moeten betalen en niet bij de aankoop van goud. Een zilver Maple Leaf kopen betekend vervolgens weer dat er andere regels gelden dan bij het aankopen van zilver baren.

De Nederlandse wetgever heeft vastgesteld dat over de aankoop van zilverbaren BTW over het aankoop bedrag van het zilver berekend moet worden. Dit is gedaan omdat zilver voor veel industriële toepassingen gebruikt wordt en men niet wilde dat de BTW ontdoken werd. Een zilver Maple Leaf kopen of een van de vele andere zilveren beleggingsmunten, doet u niet om deze te gebruiken voor industriële toepassingen maar om hierin te beleggen of te verzamelen. Vandaar dat de wetgever heeft bepaald dat u geen BTW over het zilver hoeft te betalen maar alleen over de door de handelaar gemaakte winst. Een Maple Leaf kopen is voor bedrijfsmatige beleggers minder interessant dan het beleggen door middel van zilver baren omdat zij de BTW terug kunnen vorderen en baren nu eenmaal goedkoper zijn dan munten. Voor particulieren is het offline of online zilver Maple Leaf kopen wel weer een stuk interessanter omdat zij veel minder BTW hoeven te betalen die zij niet terug kunnen vorderen.

De prijs van zilver is een stuk lager dan de prijs van goud, dit is voor veel mensen aanleiding om te denken dat het beleggen in goud meer oplevert dan het beleggen in zilver. Een zilver Maple Leaf munt kopen zal u hierdoor een fractie kosten van wat een gouden Maple Leaf munt op zal moeten brengen. Toch is het niet belangrijk wat de prijs van één munt is, het gaat er om wat de winstverwachting in procenten is. Koop zilver Maple Leaf munten voor duizend euro en koop goud voor duizend euro en tien procent winst zal u in beide gevallen honderd euro opleveren. Dit is voor veel beleggers dan ook de truc waar het allemaal bij het beleggen in edelmetalen om draait. De laatste jaren is de prijs van goud enorm omhoog gegaan terwijl de zilverkoers daarbij achter is gebleven. Een zilver Maple Leaf kopen kan juist hierom zeer winstgevend zijn omdat het een kwestie van tijd is voordat de koers van zilver weer aansluit bij de koers van goud. Door middel van de Maple Leaf zilver kopen kan u dan ook op de wat langere termijn een zeer mooie winst opleveren.

Als particuliere belegger zult u daarbij we laltijd rekening moeten houden met het feit dat u BTW betaald hebt. Omdat een zilver Maple Leaf kopen betekend dat u BTW betaald hebt over de door de handelaar gemaakte winst, zult u deze betaalde BTW eerst terug moeten verdienen voordat u echt winst gaat maken met uw beleggingen. Het is daarom ook een goed idee dat u goed kijkt waar u uw aankopen gaat doen, u kunt immers door de juiste keuze te maken besparen omdat niet iedere handelaar dezelfde winstmarges zal hanteren. Een Maple Leaf kopen bij een lokale dealer zal betekenen dat u iets meer betaald omdat een offline winkel hogere kosten maakt en de handelaar daardoor meer winst zal moeten maken om de kosten te dekken. Koop zilver Maple Leaf munten bij een online handelaar en dit zal goedkoper zijn omdat een webshop veel minder kosten maakt en daarom een lager winstpercentage kan hanteren. Daarnaast kunt u bij het online zilver Maple Leaf kopen ook profiteren van voordelen zoals het thuisbezorgen van uw bestelling op het moment dat u dat wilt en het veilig online betalen door middel van iDeal.