Zilver Maple Leaf Munt

Bij het beleggen in munten die van edelmetaal zijn geslagen kunt u naast de gouden uitvoeringen ook de zilver Maple Leaf kiezen. Ook al heeft zilver dan wel een veel lagere waarde per gram dan goud, toch kunt u met het beleggen in zilver een hele mooie winst opbouwen. En ongeacht het materiaal waarin u belegd is het natuurlijk om de winst te doen.

Bij het beleggen in de Maple Leaf munt zal over het algemeen gedacht worden aan het beleggen in de gouden uitvoering. Naast de gouden Maple Leaf munt is het echter ook mogelijk om te beleggen in de zilveren uitvoering. De zilver Maple Leaf munt is geslagen van 99,99 procent puur zilver en is daarmee een van de zuiverste beleggingsmunten. Deze munten worden in slechts één gewicht geslagen en zijn dus niet zoals bij de gouden uitvoeringen in andere gewichten dan 1 ounce verkrijgbaar. Dit heeft te maken met de prijs van zilver die natuurlijk een stuk lager ligt waardoor een zilver munt van een tiende ounce natuurlijk erg weinig op zal brengen. De zilver Maple Leaf munt is immers bedoeld om geld in het laatje te brengen doordat er voornamelijk binnenlands Canadees zilver voor is gebruikt. De Maple Leaf is dan ook een uitstekende manier om de eigen zilver industrie te ondersteunen en daarnaast ook, vaak buitenlands, geld in de economie te pompen. Dit is goed te zien aan de oplages die sinds de invoering geslagen zijn, de Maple Leaf zilver wordt de laatste jaren dan ook steeds vaker geslagen waardoor de economie van Canada een flinke oppepper heeft gekregen.

Het feit dat er de laatste jaren vele miljoenen munten per jaar geslagen zijn biedt u natuurlijk ruim de kans om ook uw beleggingen in zilver te doen. De zilver Maple Leaf munt die u dan in uw bezit zult krijgen zal wat betreft de prijs dan afhangen van de koers van zilver op dat moment. Een webwinkel die zich bezig houdt met het verkopen van zilver als beleggingsmiddel zal immers alle prijzen op de op het moment van aankoop geldende koersen baseren. De Canadese zilver Maple Leaf die u bijvoorbeeld bij de webshop die u op deze website vindt, aangeboden krijgt zal van een recente oplage zijn. Deze Maple Leaf munten zijn niet speciaal behandeld ten behoeve van verzamelaars maar zijn geslagen voor de belegger. Een zilver Maple Leaf kopen die wel voor de verzamelaars bedoeld is zal u vaak veel meer gaan kosten dan war de prijs van zilver op dat moment zou rechtvaardigen. Dit komt omdat verzamelaar altijd op zoek zijn naar bijzondere munten of naar munten die speciaal voor dit doel en vaak in kleinere oplages geslagen zijn. De zilver Maple Leaf serie biedt dan ook een groot aantal speciale munten in ‘proof’ uitvoering. Deze zullen te herkennen zijn aan de speciale tekens en natuurlijk aan de individuele verpakking. De ‘proof coins’ van de Maple Leaf zilver zijn ook te vinden in kleinere uitvoeringen dan 1 ounce die over het algemeen als set van meerdere kleinere uitvoeringen verkocht worden of als half ounce munten in speciale series. Deze uitvoeringen zult u naast de exemplaren ter ere van speciale gelegenheden tegen kunnen komen.

De zilver Maple Leaf munt die u bij de webshop op deze website tegen zult komen zal echter een gewone ‘bullion coin’ zijn die u in staat stelt om bijzondere resultaten te behalen uit uw beleggingen. Zoals bij iedere belegging in edelmetalen is dit resultaat natuurlijk afhankelijk van het verloop van de koersen. Aangezien de koers van zilver de laatste jaren sterk achter is gebleven bij de koers van goud is het goed mogelijk om door middel van de zilver Maple Leaf kopen een mooie winst uit uw beleggingen in zilver te behalen. Omdat de prijs van zilver een stuk lager is dan de prijs van goud worden deze Maple Leaf munten niet altijd per stuk aangekocht door beleggers. Vaak wordt de Canadese zilver Maple Leaf aangeboden per stuk en gelden bij de aanschaf van meerdere exemplaren gestaffelde prijzen. Als u dus een groter bedrag wilt beleggen dan kan het enorm schelen als u meerdere exemplaren in een maal aanschaft. Daarnaast biedt het kopen van een zilver munt natuurlijk ook het voordeel dat u geen BTW over het zilver hoeft te betalen als particuliere belegger maar alleen over de winstmarge van de handelaar waar u uw aankoop doet. Dit kan u natuurlijk behoorlijk schelen bij de uiteindelijke winst die u met het beleggen in de zilver Maple Leaf munt kunt behalen.